Prekių katalogas

Elektrinis grindinis šildymas. Kodėl verta rinktis?

Elektrinis grindinis šildymas. Kodėl verta rinktis?

Elektrinis grindinis šildymas. Kodėl verta rinktis? 

Šildymo sezonas Lietuvoje tęsiasi bene pusę metų, todėl pasirinkti efektyvią ir patogią šildymo sistemą itin svarbu. Jei dar apsvarstant energetinį naudingumą, aplinkosaugos ir finansinius aspektus – sprendimas gali tapti tikru iššūkiu.

Rubisolis asortimente turime įvairių šildymo sistemų, pradedant šilumos siurbliais, radiatoriais, šildomomis plokštėmis, infraraudonųjų spindulių šildytuvais, baigiant elektriniu grindiniu šildymu. Per 12 metų patirties šildymo srityje - supratome, kad vienos geriausios sistemos nėra, kiekvienas atvejis individualus ir poreikiai individualūs. Šį kartą plačiau papasakosime kodėl ir kada verta rinktis grindinį šildymą.

Vis dar priimta manyti, jog šildymas elektra yra vienas brangiausių ar net pats brangiausias variantas. Jis laikytas neefektyviu, nes, norint šildyti didesnio ploto patalpas ir juo labiau – nuolat jose palaikyti norimą temperatūrą, reikia didelės galios šildymo prietaisų, o tai reiškia dideles elektros energijos sąnaudas. Ir tai tikrai yra tiesa, kalbant apie senos statybos, itin nesandarius gyvenamuosius būstus. Vis dėlto net ir tokiuose namuose nedidelėse patalpose, kuriose šilumos reikia ne tik šaltuoju metų laiku, pavyzdžiui, vonioje, galima įsirengti elektra šildomas grindis.

Šiuo metu visi naujai statomi namai turi atitikti A+ energinio naudingumo klasės reikalavimus, o nuo 2021 m. – A++ energinio naudingumo klasės. Tad būstai tampa vis sandaresni, jų šiluminė varža kur kas didesnė, o šildyti sunaudojamos energijos poreikis – vis mažesnis. Kalbant paprastai - šilumą išlaikyti namuose tampa vis paprasčiau ir jos reikia mažiau.

Taigi, kuo mažesnis šilumos energijos poreikis, tuo ilgiau trunka, kol atsiperka investicijos į šildymo įrangą (šilumos siurblį, dujinį ar kietojo kuro katilą, geotermines sistemas ir kt.) ir jos montavimą bei katilinės, kuri būtina daugumai šildymo sistemų, įrengimo išlaidas.

Elektrinis grindinis šildymas leidžia išvengti didžiosios dalies šių išlaidų. Įranga kainuoja gerokai mažiau, montavimo darbai itin paprasti, tad ir pigesni, o katilinė iš vis nėra reikalinga.

Pastaruoju metu populiarėja mišrus šildymas, pavyzdžiui kombinuojant šilumos siurblį, kurio pagalba vasarą galima vėsintis su elektriniu grindiniu šildymu, arba pagrindinis namų šilumos šaltinis yra karštu vandeniu šildomos grindys, o kai kuriose patalpose papildomai įrengiamas elektrinis grindų šildymas. Taip, šildymo sezonui dar neprasidėjus / jau pasibaigus, galima mėgautis šiltomis grindimis „strateginėse“ vietose nejungiant šildymo katilo. Tarkim, vonios kambaryje, virtuvėje ar svetainėje papildomai po grindimis įrengus elektrinius šildymo kilimėlius.

Taupyti padeda ir išmanieji termostatai, kuriuos galima valdyti telefonu per atstumą. Kas itin aktualu daug keliaujantiems, šildant antrą būstą, ar palaikant šilumą sodyboje žiemos metu. Šie įrenginiai šildyti reikalingos elektros energijos sąnaudas sumažina iki 25 proc., o vartotojas, net ir nebūdamas namuose, gali reguliuoti šildymo sistemos veikimą – palaikyti norimą komforto lygį ir nešvaistyti energijos. 

  • Prenumeruokite naujienlaiškį

    Prenumeruokite naujienlaiškį

     

    Prenumeruoti