Prekių katalogas

Centralizuota vėdinimo sistema ir mini rekuperatoriai. Kaip pasirinkti efektyviausią įrenginį?

Centralizuota vėdinimo sistema ir mini rekuperatoriai. Kaip pasirinkti efektyviausią įrenginį?

Sparčiai augant vėdinimo sistemų poreikiams, rinka siūlo skirtingų tipų inovatyvias priverstinio vėdinimo sistemas. Didelis vėdinimo sistemos asortimentas išties apsunkina klientų paieškas, todėl dažnai sulaukiame įvairių užklausų. Kad palengvinti paieškas, paruošėme priverstinio vėdinimo sistemų palyginimus.  

Vėdinimo sistemas galima skirstyti į du tipus: centralizuota ir decentralizuota sistema.

Centralizuota vėdinimo sistema – tai ortakinė vėdinimo sistema, kuri oro tiekimą ir ištraukimą užtikrina visoje patalpoje. Centrinę vėdinimo sistemą dažniausiai renkasi naujos statybos nuosavų namų, daugiabučio butų, darželių, mokyklų ir kitų komercinių patalpų savininkai, kadangi naujos kartos statiniuose jau iš anksto būna apgalvotas patalpos vėdinimo klausimas.

Šio tipo rekuperatorius pasižymi itin efektyviu ir ekonomišku veikimo principu – įrenginyje integruotas šilumokaitis reguliuoja temperatūros mainų procesą, taip išsaugodamas patalpos šilumą ir sutaupydamas elektros energijos sąnaudas. Rekuperatoriaus veikimo garso praktiškai negirdėsite, kadangi pagrindinis centralizuotos sistemos blokas įprastai įrengiamas negyvenamose zonose: sandėliuke, garaže, katilinėje ir pan.

Centralizuotos vėdinimo sistemos ypatybės:

  • Tolygus oro skirstymas visoje patalpoje;
  • Pastato sandarumo išsaugojimas;
  • Oro valymas nuo teršalų: žiedadulkių, dulkių ir kt. kenksmingos dalelių;
  • Išsaugoma patalpų oro temperatūra;
  • Pažangūs šilumokaičiai gali sugrąžinti net iki 92% šilumos;
  • Integruoti valymo filtrai;
  • Paprastas naudojimas;
  • Sumažinamos elektros energijos sąnaudos;
  • Naudojamas tik vienas rekuperatorius.

Decentralizuota vėdinimo sistema – dažniau žinomi kaip mini rekuperatorius arba sieninis rekuperatorius. Decentralizuota vėdinimo sistema yra vienas iš populiariausių vėdinimo sprendimo būdų tiems, kurie neturi techninių galimybių montuoti centrinės sistemos arba nenorima sumažinti patalpų aukščio. Prietaiso pagrindinis išskirtinumas yra tai, jog šiai vėdinimo sistemai nėra reikalinga ortakių sistema, todėl dažniausiai ją renkasi renovuojamuose arba naujos statybos daugiabučio butuose, senos statybos gyvenamuose namuose ar mažose patalpose, kuriose techniškai nėra galimybių įvesti ortakio sistemą. Mini rekuperatorius yra montuojamas tiesiogiai per išorinę lauko/kambario sieną, tad reikėtų įvertinti, jog šiek tiek dėl to nukenčia patalpos sandarumas.  

Decentralizuotos vėdinimo sistemos ypatybės:

  • Nereikalinga ortakio sistema;
  • Paprastas montavimas;
  • Mažesnis šilumogrąžos efektyvumas palyginus su centralizuota sistema;
  • Triukšmo lygis gali būti šiek tiek didesnis palyginus su centralizuota sistema.

Įrenginėjantiems centralizuotą ar decentralizuotą vėdinimo sistemą, visuomet rekomenduojame pasikliauti specialistų pagalba. Savo srities ekspertas Jums parinks efektyviausią, Jūsų patalpoms skirtą, vėdinimo sprendimą. Viskas, ką Jums reikia turėti, tai pateikti objekto planą – brėžinį bei žinoti, kiek vidutiniškai žmonių planuoja praleisti vėdinamose zonose.

Kviečiame apsilankyti UAB „Rubisolis“ salonuose Vilniuje ir Kaune. Atsakysime į visus Jums rūpimus klausimus – gyvai susipažinsite kaip atrodo ir kaip veikia skirtingi rekuperatorių modeliai bei kartu rasime geriausiai Jums tinkamą sprendimą!

Plačiau apie rekuperacijos teikiamia naudą skaitykite ČIA.

  • Prenumeruokite naujienlaiškį

    Prenumeruokite naujienlaiškį

     

    Prenumeruoti